Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Movers traject VITEX

Low movers traject

Door een proces te laten zien waarin een diversiteit aan deelnemers gezamenlijk naar een doel toe werken. Van non en low movers tot movers en high movers. Het gezamenlijke doel is een gezondere, fittere en meer vitale samenleving. Vanuit 'de sterkte van de ketting is afhankelijk van de zwakste schakel' visie  betekent dit dat we de 'zwakkeren', 'minder weerbare' non en low movers, van de samenleving gaan begeleiden naar een sterkere versie van zichzelf. Dit doen we door ze negen maanden te begeleiden middels de 'Allskool Life Management' trajecten. Dit zijn leefstijl programma's waarbij de deelnemer onder intensieve begeleiding werkt aan de fysieke, mentale en sociale menseigenschappen met als doel 'fit for life' te worden. Deze trajecten worden door Allskool opgeleide Life Coaches begeleidt. De Allskool Life Coach is een coach die opgeleid is vanuit een holistische visie en is een expert op het gebied van holistische vorming.

Movers traject

Dan is er de mover en high mover. Deze groep wordt al gauw gezien als de 'meer weerbare'. In de praktijk blijkt dat zij vaak fysiek op hoog niveau zijn maar dat er op mentaal en vooral sociaal vlak vaak nog veel geleerd kan worden. Met andere woorden, de holistische visie is ook voor deze doelgroep interessant.

Hoe ziet dat er in dit project uit?

Als voorbeeld geef ik Personal Trainers, Crossfit en Bootcamp clubs die op fysiek en mentaal vlak op een hoog niveau 'bewegen' maar vaak geen visie hebben op het gebied van het opleiden en begeleiden van de 'zwakkeren'. Het begeleiden en coachen van de zwakkeren vergt namelijk veel tijd en betrokkenheid. Hier ligt de uitdaging bij de high movers, want deze doelgroep is vaak jong, sterk en snel. De zwakkeren zullen niet of nooit tot deze trainingen toekomen: door het missen van een holistische gezondheid visie is de drempel binnen deze trainingsomgevingen vaak te hoog. Gaat deze doelgroep wel kennis opdoen over hoe de zwakkeren te begeleiden naar een sterkere versie van zichzelf dan zullen zij ook veel meer mensen uit de samenleving kunnen aantrekken en dus bijdragen aan een gezondere, fittere en meer vitale samenleving.